Relacja z VII Og贸lnopolskiego Zjazdu Naturoterapeut贸w

Podczas VII Mi臋dzynarodowego Zjazdu Naturoterapeut贸w, kt贸ry odby艂 si臋 w Ksi臋偶ych M艂ynach 25-27 maja 2012 r., Polski Cech Psychotroniczny go艣ci艂 wielu znakomitych naturoterapeut贸w z Polski i Litwy. Wzorem lat ubieg艂ych podczas odczyt贸w, prezentacji i na zaj臋ciach warsztatowych naturoterapeuci z ca艂ej Polski prezentowali interesuj膮ce, niejednokrotnie nowatorskie metody i formy pracy. Organizatorem zjazdu by艂 Polski Cech Psychotroniczny w 艁odzi.

W przerwie zjazdu odby艂o si臋 Walne Zebranie cz艂onk贸w Polskiego Cechu Psychotronicznego, podczas kt贸rego uhonorowano: Wand臋 Pasikowsk膮 (sekretarza PCP) i Roberta Grabowskiego (dyrektora i podstarszego PCP) 鈥 HONOROW膭 ODZNAK膭 RZEMIOS艁A, Jerzego Niewiadomskiego (cz艂onka PCP) 鈥 ODZNAK膭 IZBY. Odznaczenia wr臋czy艂 przedstawiciel Izby Rzemie艣lniczej w 艁odzi.

Ciekawym punktem programu by艂a 鈥濸R脫BA 呕ARU鈥 i biesiada integracyjna, kt贸r膮 prowadzi艂 Tadeusz Moszy艅ski (radiesteta z Polanicy). Ostatniego dnia naturoterapeuci byli aktywnymi uczestnikami Mszy 艢w. w Siedl膮tkowie. Organizatorzy zjazdu zadbali o relaks na 艂onie natury w otoczeniu uroczego terenu le艣nego nad Zalewem Jeziorsko. W tym roku kolejny raz podziwiali艣my prace malarki 鈥 Janiny Kra艣nickiej , cz艂onka Polskiego Cechu Psychotronicznego.

Lista prelegent贸w:

• Birte聽聽 Martisiene聽鈥 鈥濿iosenne zio艂a鈥
  • Janina Janulioniene聽鈥 鈥濩z艂owiek i jego imi臋鈥
  • Alvyda Mackiaviciene 鈥 鈥濵etody masa偶u bursztynem鈥
  • Andrzej Kaczorowski 鈥 鈥濰ipnoterapia, hipnoza i autohipnoza w po艂膮czeniu z innymi terapiami鈥.
  • Leszek Weres 鈥 鈥濳osmiczny czas ludzko艣ci鈥
  • Jan Mazurkiewicz 鈥 鈥瀂io艂olecznictwo w praktyce i w terenie鈥
  • Anna Grabowska 鈥 鈥 Muzykoterapia w przestrzeni鈥
  • Tomasz Kotkowski 鈥 Zagro偶enia energetyczne w Polsce 2012 rok