Relacja z V Og贸lnopolskiego Zjazdu Naturoterapeut贸w

W dniach 28-30 maja 2010 r. odby艂 si臋 V Zjazd Naturoterapeut贸w w Ksi臋偶ych M艂ynach.

Uczestnicy zjazdu mieli mo偶liwo艣膰 zaprezentowania swoich osi膮gni臋膰 w dziedzinie naturoterapii, podzielenia si臋 swoj膮 wiedz膮 i do艣wiadczeniem z m艂odszymi kole偶ankami i kolegami, zintegrowania w czasie wsp贸lnych biesiad, spotka艅 warsztatowych, spacer贸w i wieczoru tanecznego.

Wzorem lat ubieg艂ych podczas odczyt贸w, prezentacji i na zaj臋ciach warsztatowych naturoterapeuci z ca艂ej Polski prezentowali interesuj膮ce, niejednokrotnie nowatorskie metody i formy pracy, kt贸re przynosz膮 pozytywne efekty w przywracaniu r贸wnowagi energetycznej osobom z dolegliwo艣ciami zdrowotnymi. Cz艂onkowie Polskiego Cechu Psychotronicznego uczestniczyli w walnym zebraniu cz艂onkowskim. W przerwie, cho膰 program by艂 鈥瀗api臋ty鈥, dbano o relaks na 艂onie natury w otoczeniu uroczego terenu le艣nego nad Zalewem Jeziorsko. Ciekawym punktem programu by艂a 鈥濸R脫BA 呕ARU鈥, kt贸r膮 prowadzi艂a p. dr Ewa Pietrzycka-Wilczewska. By艂o gor膮co鈥 Ostatniego dnia uczestnicy zjazdu byli aktywnymi uczestnikami Mszy 艢w. w Siedl膮tkowie.

W tym roku kolejny raz podziwiali艣my najnowsze prace malarki 鈥 p. Janiny Kra艣nickiej , cz艂onka Polskiego Cechu Psychotronicznego, kt贸re zaprezentowa艂a na wernisa偶u 鈥濵ALARSTWO ENERGETYCZNE鈥.

Zjazd obj臋ty by艂 patronatem medialnym przez miesi臋cznik UZDRAWIACZ.

Mi艂o nam by艂o go艣ci膰 zaprzyja藕nionych przedstawicieli prasy 鈥 redaktor贸w naczelnych: Pani膮 Ann臋 Ostrzyck膮-Rymuszko, Pana Marka Rymuszko (NIEZNANY 艢WIAT) i Pana Stanis艂awa Le艣nego (UZDRAWIACZ), podejmuj膮cych w swoich periodykach zagadnienia medycyny niekonwencjonalnej.

Wszystkim uczestnikom zjazdu dzi臋kujemy za aktywny udzia艂 oraz mi艂膮, przyjacielsk膮 atmosfer臋 i zapraszamy na kolejny zjazd , kt贸ry odb臋dzie si臋 w 2011r., r贸wnie偶 w Ksi臋偶ych M艂ynach.

Oprac. Anna Grabowska

GALERIA ZDJ臉膯